Varen, Marine en Koopvaardij in de Tweede Wereldoorlog
Onder deze titel organiseerde het Marinemuseum te Den Helder een expositie van schilderijen van maritiem kunstenaar Fred Boom. Ter gelegenheid van deze expositie werd een boekwerkje uitgegeven dat als catalogus bij deze expositie diende.
In een korte omschrijving legt de kunstenaar hierin uit waarop hij een bepaald schilderij baseerde, soms aangevuld met situatieschetsjes.
Echter, de catalogus is zeker niet alleen als hulpmiddel bij het bekijken van de expositie bedoeld. De gedetailleerde en sfeervolle scheepsportretten van Fred Boom zijn altijd het beschouwen waard. De boekwerkje mag dan ook zeker niet ontbreken in de collectie van maritiem geïnteresseerden en van liefhebbers van maritieme kunst.
De kunstenaar schrijft in zijn inleiding:
“De expositie bevat een selectie van scheepsportretten en zeegezichten, die betrekking hebben op die periode en vlak daarvoor of daarna. De teksten bij de afbeeldingen in deze catalogus zijn bewust kort gehouden, er zijn immers in de afgelopen 65 jaar honderden boeken en verhalen over die periode geschreven. Het zijn wel deze boeken en verhalen die mij geïnspireerd hebben om deze schilderijen te maken.”

Omschrijving:
Titel: Varen
Aantal pagina’s: 36, inclusief omslag
Formaat: A4 liggend, 29,7 x 21 cm
Bedrukking: geheel full colour
Afwerking: genaaid, gebonden
ISBN: 978-90-78006 07-7
Winkelprijs:
€ 15,00
Te bestellen via: Auk Boom Producties
06-53832704 - vanzee@aukboom.nl
Convoy PQ17
HrMs De Ruyter
Fred Boom: "Als kunstenaar kan ik mijn schepen vereeuwigen vanuit de ooghoek die ik zelf kies. Zo kan ik van een schip niet slechts een portret maken maar ook mijn schilderij de dramatiek geven die bij dat specifieke moment past."